چرا برای کاربران شناخت صرافی ارز دیجیتال مورد تایید پلیس فتا اهمیت دارد؟ چه لزومی دارد که بدانیم آیا یک صرافی از پلیس فتا و یا سایر نهادها مجوز دریافت کرده است یا خیر؟ اصلا صرافی ارز دیجیتال با تایید پلیس فتا وجود دارد؟
یکی از پر تکرارترین سوالات این روزهای کاربران حوزه ارز دیجیتال این است که کدام صرافی ارز دیجیتال مورد تایید پلیس فتا هست. زیرا در حال حاضر در ایران به دلیل وجود تحریمها صرافیهای بسیار زیادی دایر شده است و به دلیل اهمیت بالای امنیت در این حوزه و همچنین تازه کار بودن تعداد زیادی از این موارد، کاربران به دنبال روشهای ایمن برای بررسی هستند.
پلیس فتا به عنوان ناظر فعالیتهای سایتها و صرافیها در ایران عمل میکند. در این راستا ما این مطلب از بلاگ ارز هشت را به معرفی صرافیهای ایرانی مورد تایید پلیس فتا اختصاص دادهایم و به طور جامع بررسی خواهیم کرد که الزامات دریافت مجوز برای فعالیت رسمی در این صنعت چیست؟!
اگر شما هم به دنبال یک صرافی معتبر ایرانی هستید که پلیس فتا نیز آن را تایید کرده باشد. در ادامه این مطلب با ما همراه بمانید.
همانطور که گفتیم در حال حاضر صرافیهای ایرانی و خارجی زیادی هستند که در حوزه کریپتو خدمات میدهند. به عنوان یک کاربر تازه وارد برای ما الزامی است که پیش از هر گونه فعالیتی یک صرافی معتبر را انتخاب کنیم. برای این منظور معیارهای بسیار زیادی وجود دارد. اما قطعا معرفی صرافی توسط یک نهاد معتبر همانند پلیس فتا برای کاربران بسیار امید بخش است. به همین دلیل کاربران در جستجو این امر هستند.
پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا در صنعت ارزهای دیجیتال، به بررسی نحوه فعالیت سایتهای مختلف میپردازد و در صورت وجود هر گونه مشکل با متخلفان برخورد خواهد کرد. با توجه به فعالیت دقیق فتا افراد به این مسئله که سایت صرافی ارز دیجیتال مورد تایید این سازمان باشد توجه ویژهای دارد.
طی بررسیهای تیم تحلیلی ارز هشت در رابطه با قوانین پلیس فتا، دریافتیم که این مرجع قانونی به صورت مستقیم به صرافیهای ارز دیجیتال هیچ مجوزی اعطا نمیکند. در واقع هر صرافی باید از بانک مرکزی و وزارت صنعت و معدن مجوز قانونی خود را دریافت کند. به طور کلی باید بدانید در ایران هنوز هیچ قانون مشخص و معینی برای صرافیها و ارزهای دیجیتال تعیین نشده است؛ لذا این وزارتخانه هنوز هیچ صرافی را تایید یا رد نکرده است. اما این به معنی غیرقانونی بودن فعالیت صرافیها نیست بلکه دلیل آنعدم وضع قوانین از سمت دولتها است. صرافیها در طی مدت زمان فعالیت خود در چند سال اخیر (البته صرافیهای معتبر) هیچ مشکل جدی نداشتهاند و همیشه حافظ دارایی کاربران بوده اند. اما این نکته را هم توجه داشته باشید، با توجه به اینکه صرافیهای ارز دیجیتال آنلاین هستند، فعالیت آنها همواره زیر ذره بین پلیس فتا است. بنابراین آنها باید یک سری ویژگیهایی را داشته باشند و همچنین الزاماتی را رعایت کنند تا مورد تایید پلیس فتا قرار گیرند.
به طور کلی هر پلتفرم که در حوزه رمز ارزها فعالیت میکند برای اینکه بتواند تاییده پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا را دریافت کند، نیاز به رعایت الزاماتی دارد. اما همان طور که گفتیم در حال حاضر، در ایران هیچ صرافی به طور رسمی مجوز فعالیت از سوی بانک مرکزی یا سازمان دیگری دریافت نکرده است. با این حال، پلیس فتا الزاماتی را برای صرافیهای ارز دیجیتال که در ایران فعالیت میکنند، منتشر کرده است. این الزامات به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
رعایت این الزامات توسط صرافیها به معنای تایید آنها توسط پلیس فتا نیست و صرفا به منظور نظم دهی به فعالیت صرافیها و پیشگیری از جرایم در این حوزه انجام شده است.
علاوه بر الزامات فوق، پلیس فتا به کاربران نیز توصیههایی برای انتخاب صرافی امن ارائه کرده است که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برخی دیگر از ویژگی های که صرافی ارز دیجیتال مورد تایید پلیس فتا باید داشته باشد، عبارت اند از:
صرافی باید دارای مجوز رسمی از مراجع رسمی باشد که به طور کامل احراز هویت و فعالیتهای آنها را تصدیق کرده باشند.
صرافی باید تدابیر مطلوبی برای پیشگیری از پولشویی و فعالیتهای غیرقانونی اجرا کند و با قوانین ضدپولشویی مطابقت داشته باشد.
اولین مورد که مدیران صرافیها باید به آن توجه کنند، نداشتن سوء پیشینه است. در این رابطه باید بدانید نداشتن سوء پیشینه تنها برای مدیر عامل نیست بلکه همه اعضای هیئت مدیره میبایست دارای گواهی سوء پیشینه و بدون هیچ سابقه کیفری و جرایم مالی باشند.
با توجه به اینکه صرافی ارز دیجیتال مستقیما با داراییهای افراد در ارتباط است، برخورداری از سطح امنیتی بالا در آنها یکی از نکات بسیار مهم محسوب میشود. به همین دلیل صرافیهایی از سمت پلیس فتا مورد تایید هستند که دارای لایههای امنیتی قوی باشند و مراحل احراز هویت کاربران در آنها با دقت لازم انجام شود. لذا یک صرافی برای اینکه بتواند مجوز پلیس فتا را دریافت کند، باید امنیت خود را برای حفاظت از داراییها تضمین کند.
به طور کلی صرافیهای زیادی هستند که در حال حاضر به کاربران ایرانی خدمات میدهند. صرافی ارز هشت، صرافی نوبیتکس، صرافی آبان تتر، بیت پین و غیره. در این بین هر صرافی خدمات نسبتا یکسانی را ارئه میدهد اما اینکه شما بخواهید از کدام صرافی استفاده کنید کاملا به نظرات شخصیتان بستگی دارد. اما لازم به ذکر است بدانید، در ارز هشت کارمزد تراکنشها نسبت به سایر صرافیهای ایرانی بسیار کمتر است و علاوه بر این شما میتوانید از گردونه شانس نیز به صورت روزانه استفاده کنید و جایزه و ارز دیجیتال رایگان برنده شوید.
صرافی ارز دیجیتال ارز هشت، یکی از معتبر ترین صرافی های ایرانی است که به دلیل امنیت بالا و سطوح احراز هویت مناسب از نظر قانونی مورد تایید است. بنابراین ارز هشت یک صرافی مورد تایید پلیس فتا است که شما میتوانید با آسودگی خاطر کامل از خدمات آن برای خرید و فروش ارز دیجیتال استفاده کنید. به طور کلی شما میتوانید به کمک این صرافی به آسانی اقدام به خرید ارز دیجیتال و یا فروش ارز دیجیتال نمایید.
برای شروع فعالیت در ارز هشت میتوانید مطلب «آموزش ثبت نام ارز هشت ؛ صرافی ارز دیجیتال معتبر ایرانی» را مطالعه نمایید.
نگهداری ۱۰ سال سابقه تراکنشهای کاربران، یکی از الزامات حساب ریالی-رمزارزی است که برای صرافی ها قابل توجه است. طبق این مقررات، شرکتها مکلفند تمام اطلاعات مربوط به تاریخچه معاملات و تراکنشهای کاربران را به مدت حداقل ۱۰ سال نگهداری کرده و این اطلاعات را به صورت امن حفظ نمایند. همچنین تأکید شده است که ساختار نگهداری این سوابق باید به گونهای باشد که از نظر تکنیکی قابل بازیابی تمام اطلاعات هر تراکنش و از نظر محتوایی دارای مدارک و شواهد لازم برای تحقیق در خصوص جرائم احتمالی باشد.
شرکتها موظف به خودداری از تبادل و عرضه رمزارزها و توکنهایی که توسط کارگروه ساماندهی مبادلات رمزارزها ممنوع اعلام شدهاند، هستند. همچنین این شرکتها مجاز نیستند از هیچ یک از رمزارزها به عنوان وسیله پرداخت استفاده کنند.
در چارچوب الزامات حساب ریالی-رمزارزی، رعایت امانتداری نیز ذکر شده است. طبق این مقررات، موجودی رمزارزی و ریالی کاربران به عنوان امانت در اختیار شرکت است و شرکت بدون اجازه صریح و قطعی کاربر، نمیتواند در هرگونه دخل و تصرف در این موجودیها اقدام کند، از جمله انتقال یا فروش آنها.
همچنین هرگونه وثیقهگیری، سپردهپذیری یا توقیف داراییهای رمزارزی و ریالی کاربران به طور کامل ممنوع است. البته تمام این مقررات قابل اقرار توسط مقامات قضایی هستند. در صورت اعلام کتبی، الکترونیکی یا تلفنی (که احراز شده) توسط نهادهای اطلاعاتی-امنیتی، شرکت موظف است موجودی ریالی، موجودی رمزارزی، یا هر دو را به مدت ۷۲ ساعت کاری فریز نماید، تا دستور قضائی مربوط تکمیل گردد. البته در این حالت، اگر به اشتباه حساب کاربری به درخواست مقامات قضایی مسدود شود، بررسی خسارتها و تعهدات مالی باید موضوع بحث و تصمیم باشد.
در بخش الزامات حساب ریالی-ارزی، رویکرد به نحوه تبلیغات در زمینه رمزارزها مدنظر قرار گرفته است. در این زمینه، تقریبا هر نوع تبلیغات مرتبط با رمزارزها به صورت ممنوع اعلام شده است. طبق الزامات مربوط به این حوزه، هرگونه تبلیغ فریبنده با هدف ترویج رمزارزها (داخلی یا خارجی)، تشویق و ترغیب عموم به سرمایهگذاری در زمینه رمزارزها (هایپ)، هرگونه تبلیغات و تشویق عموم به سرمایهگذاری در وبسایتهایی که سودهای کلان در مدت کوتاه (هایپ) ارائه میدهند، ارائه هر نوع اطلاعاتی که به تشویق یا ترغیب عموم به خرید یک توکن خاص یا بازاریابی برای آن منجر شود، ارائه هرگونه اطلاعات مرتبط با ترویج رمزارزها، ارائه سیگنالهای مرتبط با بازار رمزارزها و هرگونه تبلیغات مرتبط با رمزارزها که بدون مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار منتشر شود، ممنوع است.
امنیت | مهمترین ویژگی هر صرافی ارز دیجیتال، امنیت آن است. بنابراین یک صرافی مورد قبول پلیس فتا و سایر نهاد های نظارتی باید امنیت بالایی داشته باشد. |
نقدینگی | نقدینگی به میزان حجم معاملات انجام شده در یک صرافی ربط دارد. هرچه میزان نقدینگی و حجم معاملات یک صرافی بالاتر باشد، یعنی آن صرافی از دید کاربران اعتبار بیشتری دارد. |
تنوع | یک صرافی معتبر باید طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال را دارا باشد. هرچه تعداد ارزهای پشتیبانی شده بالا باشد کاربر میتواند با سرعت بالاتری روی ارزهای سرمایه گذاری کنند. |
کارمزد | صرافی های ارز دیجیتال در ازای خدماتی که ارائه می دهند کارمزد دریافت میکنند قطعا سایت ها با میزان کارمزد بالا مورد قبول نیست. |
پشتیبانی مشتری | یک صرافی معتبر باید خدمات پشتیبانی مشتری با کیفیت بالا داشته باشد. یعنی کاربر در زمان مورد نظر باید به پاسخ پرسش های خود برسد. |
سابقه و شهرت | قبل از استفاده از هر صرافی، سابقه و شهرت آن را بررسی کنید. این مورد را میتوانید از بررسی سایت، شبکه های اجتماعی و نظرات سایر کاربران متوجه شوید. قطعا یک صرافی معتبر دارای سوابق درخشانی از نظر امنیت و خدمات رسانی است. |
رابط کاربری | رابط کاربری یک صرافی باید کاربرپسند و آسان برای استفاده باشد. این مورد شاید از نظر پلیس فتا حساسیت نداشته باشد. اما یک صرافی معتبر باید رابط کاربری مناسبی داشته باشد. |
این نکته را در نظر داشته باشید هرچه یک صنعت پیشرفت کند قطعا افراد بیشتری هم سعی میکنند تا از راههای مختلف از کاربران آن صنعت سوء استفاده کنند. به همین دلیل پلیس فتا در رابطه با کلاهبرداریهای ارز دیجیتال به کاربران هشدارهایی داده است تا افراد فریب صرافیهای ارز دیجیتال غیر مجاز و تبلیغات گول زننده را نخورند. زیرا اغلب مجرمان سایبری از ترفندهای فریبنده استفاده میکنند و این باعث میشود تا افراد نا آگاه در دام بیوفتند و سرمایه آنها به سرقت رود. در ادامه برخی از انواع کلاهبرداریهای ارز دیجیتال که پلیس فتا هم در رابطه با آنها هشدار داده است را ذکر میکنیم. همچنین لازم است یادآور شویم که شما میتوانید در خواست و شکایات خود را در سایت رسمی پلیس فتا در رابطه با تخلفهای آنلاین گزارش کنید.
رایج ترین کلاهبرداری هایی که در زمینه ارزهای دیجیتال انجام میشوند عبارت اند از:
دنیای هیجانانگیز ارزهای دیجیتال، متاسفانه با خطرات و کلاهبرداریهایی هم همراه است. در این میان، ۳ نوع کلاهبرداری رایج که باید خیلی مراقب آنها باشید عبارتند از:
یک هرم که در راس آن سودای کلان و در قاعده آن شما و دیگر سرمایهگذاران هستید را تصور کنید! این دقیقا ماهیت «طرحهای پانزی» در دنیای کریپتو است. در این نوع کلاهبرداری، سود سرمایهگذاران قبلی با پول سرمایهگذاران جدید پرداخت میشود. به عبارت دیگر، این طرحها شبیه به یک هرم هستند که در نهایت با فروپاشی هرم، سرمایهگذاران آخر ضرر هنگفتی میکنند. این نوع کلاهبرداری در بسیاری از سایت های کریپتویی اتفاق میافتد.
مراقب تلههای فیشینگ در دنیای کریپتو باشید! هکرها با ایجاد صفحات وب یا ایمیلهای جعلی که شبیه به وبسایتها یا ایمیلهای معتبر صرافیها یا کیف پولهای ارز دیجیتال هستند، سعی میکنند اطلاعات شخصی و مالی شما را سرقت کنند. در این رابطه همیشه توصیه میشود روی هیچ لینکی که برایتان ارسال میشود و نسبت به آن اطمینان ندارید کلیک نکنید. چرا که این کار باعث افشای اطلاعات شخصی شما میشود.
هکرها در دنیای کریپتو بیکار نمینشینند! آنها با نفوذ به سیستمهای صرافیها یا کیف پولهای ارز دیجیتال، اقدام به سرقت داراییهای کاربران میکنند. این حملات میتوانند بهصورت هک مستقیم، بدافزار یا سایر روشهای پیچیده سایبری انجام شوند. اغلب این حمله های سایبری به کیف پول هایی میشود که در بستر اینترنت و به صورت آنلاین فعالیت دارند.
فتا به عنوان سازمان پلیس فضای مجازی، مسئول پاسخگویی به شکایات و جلوگیری از جرائم اینترنتی است. به طور کلی توصیه ما این است، برای شروع فعالیت در حوزه ارزهای دیجیتال پیش از هر چیزی اقدام به بررسی کامل صرافی مورد نظر نمایید. در صورت هر گونه مشکل شما میتوانید شکایات خود را به سازمان پلیس فتا ارجاع دهید. صرافی ارز دیجیتال ارز هشت، به عنوان یکی از پلتفرم های قدیمی فعال در این حوزه از صرافی های مورد تایید پلیس فتا است. چرا که در مدت فعالیت خود توانسته است بهترین خدمات را از نظر امکانات و امنیت در اختیار کاربران خود قرار دهد.
در این مطلب به طور کامل نکات مهم در رابطه صرافی ارز دیجیتال مورد تایید پلیس فتا را برایتان بیان کردیم. با این وجود، اگر نیاز به راهنمایی بیشتر در این رابطه دارید، میتوانید با تیم پشتیبانی ما در ارتباط باشید.
بازی ها و ایردراپ های تلگرام با ارائه روش های ساده و پاداش های واقعی…
زنان تاثیر گذار ارزهای دیجیتال: امروزه دنیای کریپتوکارنسی و فناوری بلاکچین تنها به نامهای شناخته…
روشهای زیادی برای سرمایه گذاری روی طلا وجود دارند. اما این روشهای سنتی اغلب مشکلاتی…
طبق اطلاعیه های جدید، ایردراپ کتز از فردا قابل برداشت است و در این اطلاعیه…
با توجه به پیشرفته شدن تکنولوژی پرداختهای آنلاین در حوزه رمز ارزها، کلاهبرداریها در این…
بازی همستر کامبت یک اطلاعیه جدید منتشر کرد. در این اطلاعیه اعلام کرده کاربران برای…