شاخص پوئل (Puell Multiple) چیست و در ارز دیجیتال چه کاربردی دارد؟ در چند وقت اخیر با افزایش قیمت بیتکوین،افراد زیادی به این فکر افتادهاند که افزایش قیمتBTC ممکن است نشانگر شروع یک دوره جدید از رشد در قیمت بیتکوین باشد. برخی از تحلیلگران هم بر اساس شاخص پوئل (Puell Multiple) این فرضیه را حمایت کرده و باور دارند که این شاخص برای چندمین بار در تاریخ، سیگنال خرید را اعلام کرده است.
اگر شما نیز جزء آن دسته از سرمایهگذاران هستید که در زمینه ارزهای دیجیتال فعالیت میکنید، با ما همراه شوید تا در این مطلب از وبلاگ ارز هشت با شاخص پوئل آشنا شویم، نحوه محاسبه و استفاده از آن را مورد بررسی قرار دهیم.
شاخص پوئل (Puell Multiple) چیست؟
پوئل (Puell Multiple) در حوزه کریپتوکارنسی یک ابزار تحلیلی است که برای ارزیابی وضعیت بازار بیتکوین به کار میرود. این شاخص معمولا بر اساس اطلاعات مربوط به تعداد بیتکوینهایی که در هر روز جدید که توسط ماینرها ایجاد میشود و همچنین قیمت بسته شدن روزانه بیتکوین محاسبه میشود.
وقتی که شاخص پوئل به مقدار کمتر از یک میرسد، این به معنای آن است که بیشترین بخش از درآمد ماینرها از ماینینگ به دست آمده و بازار ممکن است در حال ورود به یک دوره صعودی باشد. از سوی دیگر، اگر شاخص پوئل به مقدار بالاتر از یک افزایش یابد، این ممکن است نشاندهنده افزایش فشار فروش از سوی ماینرها و ورود به یک دوره نزولی باشد.
بنابراین، شاخص پوئل یکی از ابزارهایی است که تحلیلگران بازار ارزهای دیجیتال برای پیشبینی جهت حرکت بازار و تشخیص احتمالی تغییرات در روند قیمت بیتکوین از آن استفاده میکنند.
شاخص پوئل را چگونه محاسبه کنیم؟
محاسبه شاخص پوئل (Puell Multiple) در بازار ارزهای دیجیتال شامل مراحل ذیل میشود:
دریافت دادهها:
مقدار ماینرها: ابتدا تعداد بیتکوینهایی که در یک روز توسط ماینرها استخراج میشود و قیمت بسته شدن روزانه بیتکوین را مشخص کنید.
محاسبه درآمد ماینرها:
درآمد ماینرها برابر با ضرب تعداد بیتکوینهای استخراج شده در قیمت بسته شدن بیتکوین را محاسبه کنید.
میانگین 350 روزه:
محاسبه میانگین حجم درآمد ماینرها به مدت ۳۵۰ روز را تعیین کنید.
میانگین 1 روزه:
محاسبه میانگین حجم درآمد ماینرها در بازه زمانی روزانه.
شاخص پوئل:
در نهایت شاخص پوئل را با تقسیم میانگین 1 روزه بر میانگین 350 روزه محاسبه کنید.
مهم است بدانید که این یکی از روشهای تحلیلی استفادهشده در بازار کریپتوکارنسی است و هرچند که میتواند در تصمیمگیری سرمایهگذاران مؤثر باشد، اما هیچ گاه تضمینی برای پیشبینی دقیق بازار ندارد.
شاخص پوئل مولتیپل چه کاربردی دارد؟
شاخص پوئل مولتیپل با تنظیم میانگین متحرک سالانه، به عنوان یک ابزار ایدهآل و قدرتمند برای ارزیابی بازه مناسب برای خرید یا فروش شده است. این شاخص نه تنها به تریدرها کمک میکند تا بازار را بهبود ببینند، بلکه میتواند به آنها کمک کند تا پایان یک روند را تشخیص دهند. این مکانیسم برای انجام کار خود از طریق محاسبه میزان سودآوری استخراج بیت کوین اقدام میکند. میزان استخراج روزانه بیت کوین براساس صدور روزانه کوین و پاداش هر بلوک، به عبارت دیگر حدود 1800 بیت کوین محاسبه میشد. البته این اعداد از میانگین سال 2020 میلادی تغییر کردهاند و در سالهای آینده به دلیل هاوینگ، مقدار پاداش ماینرها نسبت به پاداش بلوک بسیار کم و ناچیز خواهد شد. این میزان میتواند به عنوان کل درآمد روزانه ماینینگ در نظر گرفته شود و شاخص Puell Multiple در حساب آن تاثیرگذار است.
نحوه استفاده از شاخص پوئل در کریپتوکارنسی
برای استفاده از شاخص پوئل مولتیپل در بازار ارزهای دیجیتال، میتوانید فعالیت هایی که در ادامه بیان میکنیم را دنبال کنید.
دنبال کننده تغییرات باشید:
دنبال کردن تغییرات شاخص پوئل مولتیپل در طول زمان میتواند به شما کمک کند تا الگوها و تغییرات مهم را شناسایی کرده و تصمیمات بهتری در خصوص خرید یا فروش ارزهای دیجیتال بگیرید.
شاخص پوئل را با سایر شاخصها مقایسه کنید:
مقایسه شاخص پوئل مولتیپل با سایر شاخصها و نشانگرهای بازار میتواند نقاط ضعف و قوت را مشخص کند. این مقایسه میتواند به شما در درک بهتر وضعیت بازار کمک کند.
بر اساس سیگنالها تصمیم گیری کنید:
در صورتی که پوئل مولتیپل سیگنال خرید یا فروش صادر کند، میتوانید تصمیمگیریهای خود را بر اساس این سیگنالها بگیرید. مثلا اگر شاخص سیگنال خرید بدهد، ممکن است موقعیت بازار برای خرید مناسب باشد و برعکس.
شاخص را سایر عوامل تحلیل ترکیب کنید:
شاخص مولتیپل را میتوانید با تحلیلهای دیگر مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل اساسی و الگوریتمهای معاملاتی ترکیب کنید. این ترکیب میتواند کمک کند تا در تصمیم گیری هایتان بهتر عمل کنید و در نتیجه معاملات سودمندی داشته باشید.
مزایا و معایب شاخص پوئل مولتیپل چیست؟
اگرچه این شاخص نشان میدهد که استخرهای استخراج چه زمانی بیشترین سوددهی را دارند. میانگینهای مختلفی که برای محاسبه این شاخص تاکنون استفاده شده است، نشان میدهد که استفاده از این معیار، این شاخص را به روشهای مختلف منحرف کرده و بسیاری از افراد نیز در دستیابی به درک صحیح در تمامی بخشها موفق نشدهاند. بنابراین، هرچند شاخص پوئل مولتیپل در ارسال سیگنال خرید برای گاوهای بازار امیدوارکننده است، در برخی موارد استثناء وجود دارد و ممکن است دچار تغییر شود.
دیوید پوئل نیز درباره این شاخص بر هش ریت بیت کوین نسبت به سیگنال خرید هشدار داده و اظهار کرده است که با توجه به سرکوب ماینرها در چین، نرخ هش ریت در ماههای اخیر به شدت کاهش یافته و نباید از این وضعیت غافل شد. او تاکید کرده که به دلیل اینکه هش ریت لایت کوین از قیمت آن پیروی میکند. معاملهگران باید مراقب شرایط خاص و استثنایی نیز باشند؛ زیرا احتمال وجود سیگنال خرید اشتباه نیز وجود دارد و ممکن است مدت زمان زیادی طول بکشد تا مجدداً شاهد صعود بیت کوین باشیم.
گفتار پایانی:
در این مقاله به معرفی و کاربرد شاخص جدید و همچنین کاربردی پائول پرداختهایم. این شاخص که دیوید پائول آن را ایجاد کرده است، دورهها و بازههای زمانی خاصی را که میزان ارزش بیت کوین استخراج شده کم یا زیاد و از حالت نرمال خارج میشود، به ما نشان میدهد. با استفاده از این شاخص میتوان به شناخت و درک این دورهها و بازهها رسید و بهترین زمان را برای خرید و فروش تخمین زد. این شاخص که به شاخص پی ام نیز شناخته میشود، میتواند برای سرمایهگذاران استراتژیک بیت کوین بسیار مفید باشد.