ورود/عضویت
ارسال برای دوستان
دسته بندی ها
AD

دوست داری فقط با 10 هزار تومن وارد بازار ارز دیجیتال بشی؟

صرافی ارز دیجیتال ارز هشت تنها پلتفرمی است که شما قادر خواهید بود با در دست داشتن 10 هزار تومن میلیاردها سود کسب کنید.

۱۰ ارز دیجیتال مهم غیر از بیت‌ کوین که آینده دست اونهاست!🤔

فهرست مطالب

بیت‌ کوین نه‌ تنها پیشرو بوده است و موجی از ارز های دیجیتال ساخته‌ شده بر اساس شبکه همتا به همتا و غیر متمرکز را به راه انداخته است، بلکه به استاندارد واقعی ارز های دیجیتال تبدیل شده و الهام‌ بخش جمعیت رو به رشد طرفداران و انشعابات آن شده است. از آنجا که بیت‌ کوین تنها ارز دیجیتال موجود نیست، بررسی سایر ارز ها و شناسایی آن‌ هایی که به جز بیت‌ کوین عملکرد خوبی داشته‌ اند، امری ضروری است. در اینجا برخی از ارز های دیجیتال جایگزین آورده شده‌ اند که در برابر افزایش و کاهش شدید قیمت‌ ها مقاومت کرده‌ اند.

نکات کلیدی:
بیت‌ کوین همچنان در صدر ارزهای دیجیتال از نظر سرمایه بازار، تعداد کاربران و محبوبیت قرار دارد.
ارزهای دیجیتال دیگری مانند اتریوم به ایجاد سیستم‌های مالی غیرمتمرکز (DeFi) کمک می‌کنند.
برخی آلت‌ کوین‌ها به عنوان ارز هایی با ویژگی‌ های جدیدتر از بیت‌ کوین معرفی شده‌اند، مانند توانایی پردازش تراکنش‌ های بیشتر در ثانیه یا استفاده از الگوریتم‌ های اجماع متفاوت.

انواع آلت کوین ها

ارز دیجیتال چیست؟

قبل از اینکه نگاهی دقیق‌ تر به برخی از این گزینه‌ های جایگزین بیت‌ کوین (BTC) بیندازیم، بیایید یک قدم به عقب برداریم و به طور مختصر بررسی کنیم که منظور ما از “ارز دیجیتال” و “آلت‌ کوین” چیست:

  • یک ارز دیجیتال، به طور کلی، پول مجازی یا دیجیتال است که به صورت “توکن‌ ها” یا “کوین ها” به شکل دیجیتال وجود دارد.
    ارز های دیجیتال که شبیه بیت‌ کوین طراحی شده‌ اند، به طور جمعی آلت‌ کوین‌ ها نامیده می‌شوند و گاهی سعی کرده‌ اند خود را به عنوان نسخه‌ های تغییر یافته یا بهبود یافته بیت‌ کوین معرفی کنند.
    واژه “کریپتو” در ارز های دیجیتال به تکنیک‌ ها و فناوری‌ های رمزنگاری اشاره دارد که امکان ایجاد و پردازش ارز های دیجیتال را فراهم می‌آورد. به علاوه این ویژگی مهم “کریپتو”، تعهد مشترک به باقی ماندن در حالت غیر متمرکز نیز وجود دارد؛ ارز های دیجیتال معمولاً توسط تیم‌ هایی توسعه داده می‌شوند که مکانیسم‌ هایی برای صدور و سایر کنترل‌ ها را ایجاد می‌کنند.

ارز های دیجیتال تقریباً همیشه به گونه‌ ای طراحی شده‌ اند که از دستکاری و کنترل دولت‌ ها آزاد باشند—گرچه با افزایش محبوبیت آن‌ ها، این جنبه بنیادی صنعت تا حدودی به دلیل تحولات نظارتی کاهش یافته است.

انواع آلت کوین ها

ارز های دیجیتال معمولاً برای انجام پرداخت‌ ها و انتقال ارزش (مشابه پول دیجیتال) از طریق یک شبکه غیر متمرکز از کاربران طراحی می‌شوند. بسیاری از آلت‌ کوین‌ ها (یعنی آن‌ هایی که بیت‌ کوین یا گاهی اتریوم نیستند) به این صورت دسته‌ بندی می‌شوند.

توکن‌ها

علاوه بر ارز های دیجیتال مبتنی بر بلاکچین که هدف آن‌ ها استفاده به‌عنوان پول است، توکن‌ هایی وجود دارند که هدف‌ های متفاوتی دارند. یکی از نمونه‌ ها، توکنی است که به‌ عنوان بخشی از عرضه اولیه سکه (ICO) منتشر می‌شود و نشان‌ دهنده سهمی در یک پروژه بلاکچینی یا مالی غیر متمرکز (DeFi) است. اگر ارزش این توکن‌ ها به شرکت یا پروژه مرتبط باشد، آن‌ ها را توکن‌ های امنیتی (Security Tokens) می‌نامند (به معنی اوراق بهادار، نه امنیت).

توکن‌ های دیگر موارد استفاده یا عملکرد خاصی دارند. به‌ عنوان مثال، توکن‌ های Storj امکان اشتراک‌ گذاری فایل‌ ها در یک شبکه غیر متمرکز را فراهم می‌کنند یا Namecoin که خدمات سیستم نام دامنه غیر متمرکز (DNS) را برای آدرس‌ های اینترنتی ارائه می‌دهد. این نوع توکن‌ها را توکن‌ های کاربردی (Utility Tokens) می‌نامند.

امروزه، در حالی که بسیاری از کاربران ارز های دیجیتال تفاوت‌ های این توکن‌ ها را درک کرده و ارزش آن‌ ها را می‌دانند، معامله‌ گران و سرمایه‌گذاران عادی ممکن است این تفاوت‌ ها را متوجه نشوند، زیرا همه دسته‌ های توکن‌ ها به روشی مشابه در صرافی‌ های ارز دیجیتال معامله می‌شوند.


اتریوم

1. اتریوم (ETH)

اتریوم (Ethereum) اولین جایگزین بیت‌ کوین در لیست ما است. این پلتفرم نرم‌افزاری غیرمتمرکز، امکان ساخت و اجرای قراردادهای هوشمند و برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) را بدون توقف، تقلب، کنترل یا دخالت شخص ثالث فراهم می‌کند. هدف اتریوم ایجاد مجموعه‌ای غیرمتمرکز از محصولات مالی است که هر کسی در جهان، بدون توجه به ملیت، قومیت یا مذهب، بتواند آزادانه به آن‌ها دسترسی داشته باشد.

اتریوم از توکن مخصوص خود به نام اتر (Ether) استفاده می‌کند که برای پرداخت به اعتبارسنج‌هایی که سکه‌های خود را برای فعالیت بلاکچین استیک می‌کنند، به‌عنوان روش پرداخت خارج از زنجیره و سرمایه‌گذاری توسط معامله‌گران استفاده می‌شود.

در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۲، اتریوم تغییر موردانتظار خود را به روش اعتبارسنجی اثبات سهام (PoS) به پایان رساند. این روش انرژی کمتری مصرف می‌کند، استخراج انگیزشی را حذف می‌کند و بلاکچین را کارآمدتر و مقیاس‌پذیرتر می‌سازد.

اتریوم (ETH) از نظر ارزش بازار، سال‌ها است که جایگاه دوم را پس از بیت‌ کوین حفظ کرده است. در ۶ اکتبر ۲۰۲۴، اتریوم با قیمتی حدود ۲۴۳۶ دلار معامله می‌شد و ارزش بازار آن تقریباً ۲۹۴ میلیارد دلار بود، که کمتر از یک‌ چهارم ارزش بازار بیت‌ کویناست.


2. تتر (USDT)

تتر (Tether) یکی از اولین و محبوب‌ ترین استیبل‌ کوین‌ها (Stablecoins) است که هدف آن تثبیت ارزش بازار به یک ارز یا شاخص خارجی برای کاهش نوسانات است. از آنجا که اکثر ارز های دیجیتال، حتی ارز های اصلی مانند بیت‌ کوین، دوره‌های مکرر نوسانات شدید را تجربه کرده‌اند، تتر و سایر استیبل‌ کوین‌ ها تلاش می‌کنند تا نوسانات قیمتی را کاهش دهند و کاربران محتاط را جذب کنند.

قیمت تتر مستقیماً به دلار آمریکا متصل است، زیرا توسعه دهندگان آن ادعا می‌کنند برای هر USDT در گردش، یک دلار (یا معادل آن) در اختیار دارند. این سیستم انتقال ارز های دیجیتال به دلار آمریکا را آسان‌ تر و سریعتر می‌کند.

تتر در سال ۲۰۱۴ راه‌ اندازی شد و در ۶ اکتبر ۲۰۲۴، سومین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار با ارزش بازار ۱۱۹.۷ میلیارد دلار و قیمت هر توکن ۰.۹۹۹ دلار بود.


بایننس کوین

3. بایننس کوین (BNB)

بایننس کوین (Binance Coin) یک ارز دیجیتال کاربردی است که به‌ عنوان روش پرداخت برای کارمزد های مرتبط با معاملات در صرافی Binance استفاده می‌شود. بایننس کوین چهارمین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار است. کاربران این توکن برای پرداخت کارمزدها، می‌توانند معاملات خود را با تخفیف انجام دهند.

بلاکچین بایننس کوین همچنین پلتفرمی است که صرافی غیرمتمرکز بایننس بر روی آن فعالیت می‌کند. این توکن ابتدا به‌عنوان یک توکن ERC-20 بر روی بلاکچین اتریوم کار می‌کرد و در نهایت شبکه اصلی خود را راه‌اندازی کرده و از مدل اجماع PoS استفاده می‌کند.

در ۶ اکتبر ۲۰۲۴، بایننس کوین با ارزش بازار ۸۲.۷ میلیارد دلار و قیمت هر توکن حدود ۵۶۷ دلار معامله می‌شد.


4. سولانا (SOL)

سولانا (Solana)، که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شد، یک پلتفرم بلاکچین است که برای پشتیبانی از برنامه‌های غیرمتمرکز (dApps) طراحی شده است. سولانا که به عنوان “قاتل اتریوم” شناخته می‌شود، تعداد تراکنش‌های بیشتری در هر ثانیه نسبت به اتریوم انجام می‌دهد و هزینه‌های تراکنش کمتری نیز دریافت می‌کند.

سولانا و اتریوم از قراردادهای هوشمند استفاده می‌کنند که برای اجرای برنامه‌های پیشرفته، از جمله امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و توکن‌های غیرمثلی (NFTs)، ضروری هستند.

ارز دیجیتال فعال بر روی بلاکچین سولانا، سولانا (SOL) نام دارد. در ۶ اکتبر ۲۰۲۴، سولانا با ارزش بازار ۶۸.۴ میلیارد دلار و قیمت حدود ۱۴۵.۹۵ دلار، پنجمین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار بود.


یو‌اس‌دی کوین (USDC)

5. یو‌اس‌دی کوین (USDC)

یو‌اس‌دی کوین (USD Coin) یکی دیگر از استیبل‌کوین‌ها است که قیمت خود را به دلار آمریکا متصل کرده و از ذخایر فیات پشتیبانی می‌کند. این به این معنا است که به ازای هر USDC در گردش، مقدار معادل ارز فیات در ذخایر نگهداری می‌شود.

این ارز دیجیتال در سال ۲۰۱۸ توسط Centre Consortium راه‌اندازی شد، که قبلاً شامل شرکت‌های Circle و Coinbase بود (در حال حاضر Coinbase دیگر بخشی از پروژه نیست). به دلیل اینکه Circle در ایالات متحده مستقر است، این استیبل‌کوین تحت مقررات قرار دارد و به‌عنوان یک استیبل‌کوین تنظیم‌شده شناخته می‌شود.

در ۶ اکتبر ۲۰۲۴، یو‌اس‌دی کوین با ارزش بازار ۳۵.۵۷ میلیارد دلار و قیمت هر کوین ۱ دلار معامله می‌شد.


۶. XRP

XRP توکن بومی شبکه XRP Ledger است که در سال ۲۰۱۲ توسط ریپل به‌عنوان یک سیستم پرداخت ایجاد شد.
شبکه XRP Ledger از یک مکانیزم اجماع به نام XRP Ledger Consensus Protocol استفاده می‌کند که نیازی به اثبات کار (Proof-of-Work) یا اثبات سهام (Proof-of-Stake) برای تأیید تراکنش‌ها ندارد. به‌جای آن، اپلیکیشن‌های مشتری تراکنش‌ها را امضا و به سرورهای دفترکل ارسال می‌کنند.
این سرورها تراکنش‌ها را مقایسه کرده و تعیین می‌کنند که کدام‌یک برای ورود به دفترکل کاندیدا هستند. سپس، این تراکنش‌های کاندیدا به تأییدکنندگان ارسال می‌شوند تا بررسی کنند که سرورها تراکنش‌ها را به درستی شناسایی کرده‌اند و نسخه دفترکل را ثبت کنند.

  • ارزش بازار در ۶ اکتبر ۲۰۲۴: حدود ۳۰.۲ میلیارد دلار
  • قیمت: حدود ۰.۵۳ دلار

دوج‌کوین (DOGE)

۷. دوج‌کوین (DOGE)

دوج‌کوین که به‌ عنوان اولین “میم کوین” شناخته می‌شود، در سال ۲۰۲۱ توجه زیادی را به خود جلب کرد زیرا قیمت آن به‌ طور ناگهانی افزایش یافت. این کوین که از تصویر سگ شیبا اینو به‌ عنوان نماد خود استفاده می‌کند، توسط برخی شرکت‌ های بزرگ به‌ عنوان یک روش پرداخت پذیرفته شده است.
این ارز در سال ۲۰۱۳ توسط بیلی مارکوس و جکسون پالمر ساخته شد. گفته می‌شود که این دو توسعه‌ دهنده، دوج‌ کوین را به‌ عنوان یک شوخی و برای انتقاد از بازار پر نوسان رمز ارزها ایجاد کردند.

  • ارزش بازار در ۶ اکتبر ۲۰۲۴: ۱۶.۴۶ میلیارد دلار
  • قیمت: حدود ۰.۱۱ دلار
  • رتبه: هشتمین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار

۸. ترون (TRX)

بنیاد TRON در سال ۲۰۱۷ با هدف ایجاد حقوق کامل مالکیت برای تولیدکنندگان محتوای دیجیتال از طریق توکن‌ سازی و dApps تأسیس شد. ایده اصلی پشت TRX ارائه ابزاری برای توسعه‌ دهندگان جهت ایجاد اپلیکیشن‌های غیرمتمرکز (dApps) بود.
در سال ۲۰۱۸، TRON برنامه اشتراک‌ گذاری فایل BitTorrent را خریداری و آن را به بلاک‌چین TRON اضافه کرد. از آن زمان، TRON به‌ عنوان یک پلتفرم برنامه‌ های مالی غیر متمرکز فعالیت می‌کند.
توکن بومی TRON، یعنی TRX، برای پرداخت هزینه تراکنش‌ های زنجیره‌ ای و به‌ عنوان یک روش پرداخت در صرافی‌ ها استفاده می‌شود.

  • ارزش بازار در ۶ اکتبر ۲۰۲۴: ۱۳.۳۸ میلیارد دلار
  • قیمت: ۰.۱۵ دلار

TON coin

۹. تون‌کوین (TON)

تون‌ کوین توکن بومی شبکه The Open Network است که در ابتدا توسط تیم تلگرام توسعه یافت. در سال ۲۰۲۰، تیم تلگرام پس از شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) به‌دلیل عرضه اوراق بهادار ثبت‌ نشده، این پروژه را رها کرد. سپس، توسعه پروژه توسط دکتر نیکولای دوروف، برادر پاول دوروف (مدیرعامل تلگرام) و بنیاد TON ادامه یافت.

  • ارزش بازار در ۶ اکتبر ۲۰۲۴: ۱۳.۴ میلیارد دلار
  • قیمت: ۵.۲۷ دلار

۱۰. کاردانو (ADA)

کاردانو یک رمزارز با مکانیزم اجماع Ouroboros Proof-of-Stake است که توسط گروهی از مهندسان، ریاضی‌دانان و متخصصان رمزنگاری با رویکردی پژوهش‌محور ایجاد شده است.
این پروژه توسط چارلز هاسکینسون، یکی از بنیان‌گذاران اتریوم، راه‌اندازی شد. او پس از اختلاف نظر درباره مسیر اتریوم، این پروژه را ترک کرد و کاردانو را تأسیس کرد.
توسعه بلاک‌چین کاردانو با استفاده از آزمایش‌های گسترده و تحقیقات علمی انجام شده است. تیم این پروژه تاکنون بیش از ۱۲۰ مقاله پژوهشی در حوزه فناوری بلاک‌چین منتشر کرده است.

کاردانو به‌عنوان یک “قاتل اتریوم” شناخته می‌شود زیرا گفته می‌شود بلاک‌چین آن قابلیت‌های بیشتری دارد. با این حال، کاردانو هنوز در مراحل اولیه توسعه است و در حوزه اپلیکیشن‌های DeFi راه زیادی در پیش دارد.

  • ارزش بازار در ۶ اکتبر ۲۰۲۴: ۱۲.۳۲ میلیارد دلار
  • قیمت: ۰.۳۵ دلار

کدام ارز دیجیتال ممکن است جهش زیادی را داشته باشد؟

پیش‌ بینی اینکه کدام ارز دیجیتال جهش زیادی را تجربه خواهد کرد دشوار است، زیرا پروژه‌ های زیادی در حال توسعه هستند و احساسات بازار به‌ طور مداوم تغییر می‌کند.


کدام ارز دیجیتال تقاضای بیشتری دارد؟

بیت‌ کوین همیشه تقاضای بالایی دارد، زیرا بازدهی چشمگیری که در گذشته ایجاد کرده، آن را به یک دارایی محبوب تبدیل کرده است.


مهم‌ترین ارز دیجیتال کدام ارز است؟

با وجود هزاران رقیب که در طول سال‌ها ظهور کرده‌اند، بیت‌ کوین به‌عنوان اولین و اصلی‌ترین ارز دیجیتال همچنان نقش غالبی از نظر استفاده و ارزش اقتصادی دارد. تاکنون هیچ ارز دیگری به ارزش بازار و اعتبار بیت‌ کوین نرسیده است.

 

بیت‌ کوین همچنان محبوب‌ترین ارز دیجیتال است، اما معرفی آن در سال ۲۰۰۹ باعث ایجاد طیف گسترده‌ای از ارزهای جایگزین، فناوری‌های نوین و ایده‌های جدید مبتنی بر بلاک‌چین شده است.

این ارزهای جایگزین که به‌طور کلی به آن‌ها آلت‌کوین می‌گویند، اهداف متفاوتی دارند؛ از شوخی‌های ساده گرفته تا پرداخت برای تراکنش‌ها در ماشین‌های مجازی توزیع‌شده و جهانی. پیش‌بینی اینکه این ارزها در آینده چه جایگاهی خواهند داشت دشوار است، اما سال‌هایی که از ظهور آن‌ها گذشته نشان می‌دهد که قصد از بین رفتن ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *