در بازارهای مالی راههای زیادی برای کسب سود وجود دارد. یکی از راههای کسب سود که افراد میتوانند با شرکت در آن سود دریافت کنند هج فاند یا صندوق پوشش ریسک است. سرمایهگذاری در تمامی سیستمهای بازارهای مالی به تجربه دانش و کسب اطلاعات دقیق از عملکرد چگونگی معاملات را نیاز دارد. Hedge Fund یکی از انواع راههای کسب سود برای تریدرها و معامله گران در زمینهی ارزهای دیجیتال است که با سود بالایی همراه است و شرایط عضویت بخصوصی دارد که در این مقاله از صرافی ارز هشت برایتان مطرح و بررسی میکنیم، پس باما همراه باشید.
تعریف هج فاند (Hedge Fund)
به یک نوع روش برای سرمایهگذاری که شرکت یا افراد بسیار ماهر و مسلط و دقیق در سرمایهگذاری آن را اداره و مدیریت میکنند و افرادی که در این صندوقهای پوششی سرمایه یا داراییهای خود را میگذارند هج فاند یا صندوق پوشش ریسک میگویند. افراد سرمایه گذار در صندوق پوششی پر ریسک هج فاند (Hedge Fund) باید تحمل ریسکپذیری و قدرت پذیرش از بین رفتن دارایی بالایی داشته باشد. این نوع سرمایهگذاری به دلیل بالا بردن سود افراد در معاملات پر نوسان شرکت دارد.
ویژگیهای هج فاند یا صندوق پوشش ریسک
با وجود صندوق دار بودن این سرمایهگذاری تفاوت زیادی بین هج فاند و صندوقهای سرمایهگذاری سنتی وجود دارد. صندوقهای پوشش ریسک یکسری نکات در بر دارند که آنها را با مابقی صندوقهای سرمایهگذاری متفاوت میکند مانند:
-
قابل استفاده فقط برای یکسری از سرمایه گذاران مخصوص:
اجازه ورود به افراد و سرمایه گذارانی که یکسری ویژگی و شرایط مخصوص دارند به این معنی که این سرمایهگذاری در سیستم هج فاند Hedge Fund از ورود یکسری افراد جلوگیری میکند و فقط اجازه ورود برای کسانی صادر میکند که ویژگیهای مثل: افراد سرمایه گذار باید درآمدی بالای ۲۰۰ هزار دلار توسط سرمایه گذاران مجرد و بالای ۳۰۰۰۰۰ دلار برای متاهلین با محدود زمانی ۲ سال قبل از عضویت در صندوق سرمایهگذاری هج فاند داشته باشند. میزان ارزش داراییهای افراد سرمایه گذار که خانه و محدودهی آن محسوب نمیگردد میبایست بیشتر از ۱ میلیون دلار محاسبه گردد.
افرادی که قصد سرمایهگذاری در هج فاند دارند وابسته بودنشان به صندوق باید به شکلی اجباری است. متصل بودن سرمایه گذاران به صندوق در داشتن مسئولیتهایی مانند مدیر، مشاور، متصدی و غیره شکل میگیرد. این خصوصیات درباره Hedge Fund که میتوان گفت به شکلی سختگیرانه استبه این دلیل که قدرت افراد سرمایه گذار در این سرمایهگذاری بالابوده و توانایی در پشتیبانی از ریسکهای بالا را هدف صندوقهای پر ریسک هج فاند است. با توجه به این ویژگیها کمیسیون اوراق بهادار کشور ایالات متحده آمریکا (SEC) کسانی که نمیتوانند خطرات ریسک بالا را مدیریت کنند، تشخیص میدهند که نمیتوانند شرکت و عضویت در سیستم را داشته باشند. میگویند تا ۶۵ درصد از سرمایههای صندوق هج فاند را خود سرمایه گذاران بنیادی این پروژه بوجود آورده اند.
-
نداشتن نظارت خارج از سیستم:
صندوق پوششی پر ریسک هج فاند نظارت وسیع بر تمامی جزئیات ندارد به این شکل که هیچ نهاد، بازرسی، سیستم، دولت و سازمانی نمیتواند و این اجازه را ندارد که به اطلاعات کاربران عضو و میزان دارایی و داراییها دسترسی داشته باشند. برخلاف نظارتهای سیستمهای صندوق در گذشته که باید نوعی نظارت جزء ویژگیهایشان باشد، صندوق پوششی پر ریسک این ویژگی را ندارد. نداشتن ناظر دلیلی بر نداشتن امنیت دارایی و کلاهبرداری نیست.
-
سرمایهگذاری نامحدود:
یک ویژگی دیگر صندوقهای پوششی پرریسک در گزینههای مختلف مثل زمین، سهام، املاک و تمامی موارد مربوط به ملک، ارز، قرار دادهای آتی، فروشهای به شکل استقراضی و موارد دیگر که بیانگر پوشش وسیع سرمایهگذاریهای هج فاند است. مدیران این سرمایهگذاری حتی در روزها و زمانهایی که بازار سهام راکد و فاقد افزایش است به این دلیل که مانعی برای تصمیم گیری در نوع سرمایهگذاری ندارند سود بدست میآورند. روش صندوقهای پوششی یا هج فاند برای گسترش و بیشتر شدن سود از طریق معاملات مارجین و مبلغ قرض هست.
-
۲ درصد کارمزد:
میزان دریافت سود کاربران در سیستم هج فاند که کارمزد فعالیت افراد در کنار سود قرار دار برابربا ۲۰ درصد از مقدار مبلغ سود معاملات گسترده در هج فاند است. ناگفته نماد که سود ۲ درصدی برای خیلی افراد سوال ایجاد کرده چرا که حتی اگر ۱۰ میلیارد دلار توسط کاربران جذب شود در مقابل برای انجام فعالیت ۲۰ میلیون دلار کارمزد به افراد تعلق میگیرد.
انواع مختلف صندوقهای پر ریسک پوششی طبق ترفندهای معاملاتی
- معاملات آتی: این نوع معاملات سبب بیشتر شدن سیر نقدینگی در بازارهای ارزدیجیتال میگردد و این اجازه را دارد تا سوآپ و کارکرد معامله را داشته باشد. روند کارکرد بیشتر سرمایه گذاران به ترتیب خرید زمان کاهش قیمت ارزها و فروش هنگامی که قیمت افزایش یابد انجام میگردد. کارایی معاملات آتی برای معامله و خرید و فروش سرمایهاین است که داراییها در زمان تعیین شده و داشتن مقدار قیمت مشخص انجام پذیرد. دست نخورده شدن و محفوظ گشتن حالت سرمایه گذار تا به موعود رسیدن زمان مشخص توسط معاملات آتی انجام میگردد. و به این ترتیب باعث افزایش میزان سود دریافتی میگردند.
- معاملات دارای آپشن: افراد معامله گر یا تریدرها این توانایی را دارند تا در یک زمان مشخصی سرمایه و دارای را با قیمت خاص خریداری کنند یا بفروش بگذارند. در نظر داشته باشید هیچ اجبار و اهرمی برای انجام این کار بدون اختیار خود فرد در این شکل از معامله قرار ندارد. این راهم بدانید که این روش از معامله در بازار نزولی کاربرد دارد.
- فروش به شکل استقراضی: زمانی پیش بینی میزان قیمت دارایی که میخواهید رو به کاهش است، افراد در مقابل خرید، آن را قرض میگیرند و میفروشند و بعد ازین جریان با هزینه پایینتری دوباره دارایی را خریداری میکنند. در ضمن جدا از اینکه میزان مبلغ خرید اول پرداخت میگردد بلکه جدا از آن سود به افراد تعلق میگیرد.
عملکرد هج فاند (Hedge Fund) در ارزدیجیتال
زمینههای سرمایهگذاری در ارزهای دیجیتال، سهام، دارایی و مسکن از ویژگیهای هج فاند است. درنتیجه سرمایهگذاری در زمینهی پروژههای کریپتو کارنسی، سرمایهگذاری با هدف استفاده و بکار گیری از رمزارزها یی که در حال رشد بالا، انتخاب توکنهای معروف و سیستمهای ارز دیجیتال با آینده سود فراوان و نتایج مطلوب حاصل از آن انجام میگیرد. در واقع هج فاند سرمایهگذاری روی توکن و کوین با هدف افزایش سود معاملات انجام میدهد. دو نوع هج فاند ارز دیجیتال به نام صندوقهای اختصاصی ارزهای دیجیتال و صندوقهای نگهدارنده دارایی و ارزهای دیجیتال تشکیل شده اند. هدف هرکدام از این صندوقها به دنبال گشتن موقعیت خوب برای افزایش سود هستند.
میزان کارمزد هج فاند ارزدیجیتال
هج فاند ارز دیجیتال کارمزد حدود مابین ۱ و ۳ را برای مدیریت دارایی از شما دریافت میکند که کارمزد مدیریت سرمایه میگویند. بجز آن کارمزد دیگری برای مقدار عملکرد و نتیجهی سود دهی سرمایهگذاری به افراد تعلق میگیرد.
معایب هج فاند یا صندوق پوششی پر ریسک ارز دیجیتال
- صندوقهایی که ریسک و نوسان ارز دیجیتال را پشتیبانی میکند کارمزد بالایی دارد به شکلی که گاهی نصف سود را میگیرد.
- افراد با دارایی سرمایهگذاری بسیار بالا اجازه بهره بردن از هج فاند ارزهای دیجیتال را دارند. پس افراد و گروههای ثروتمند درآن قرار میگیرند.
خطرات هج فاند
با بررسی شکستهای اقتصادی در دنیا متوجه میگردیم که تعدادی از نامیترین ورشکستگیها تعلق به صندوقهای پوشش ریسک داشته است. در پشتیبانی صندوق پوششی ریسک هدف در واقع کاهش میزان ریسک است درنتیجه این شرکتها در کنار افزایش سود از دارایی محافظت میکند. کار کرد افراد شرکتهای صندوق پوششی پر ریسک با شعار افزایش ریسک افزایش سود، سرمایهگذاری انجام معاملات با ریسک خیلی بیشتر از حد معمول را بکار میبرند. موارد خطرناک هج فاند شامل:
- گزینههای نظارتی ناکافی: به وجود آمدن و گسترش فعالیت هج فاند بر اساس نداشتن هیچ ناظر و کنترلگری است. این ویژگی عامل مخفی باقی ماندن زیر ساختهای آن است.
- مورد استقبال قرار دادن سرمایه و داراییهای قابل ریسک: به طور ریشه ایی هج فاند به دنبال دارایی و سرمایهگذاریها با ریسک بالا هست.
- نداشتن وضوح: چگونگی و تصمیم گیریهای معاملات و سرمایهگذاریها در Hedge Fund برای افراد عضو در صندوق پوششی پر ریسک نمایان نیست.
- اثر اهرم: جدا از پول سرمایه داران در صندوق پوششی پریسک، این شیوه از بانکها و نهادهای مالی دیگر هم پول قرض میگیرد. بکار گیری اهرم و وام در هج فاند میتواند میزان کمی خسارت را به انبوهی خسارت تبدیل کند.
جمعبندی مطالب
در این مقاله دریافتیم Hedge Fund یا صندوق پوششی پرریسک نوعی از راههای بکار گیری توسط معامله گران است که هدف آن بالا بردن سود در پی معاملات با ریسک بسیار بیشتر از حد معمول است. درسیستم صندوق پوششی پر ریسک افراد با شرایطی مثل: بالا بودن میزان دارایی به صورتی که فرد یک ثروتمند باشد، عضو شدن به عنوان یک کارمند در هج فاند، دریافت ۲ درصدسود به عنوان کارمزد، نداشتن هیچ نظارتی برعملکرد سیستم از ویژگیهایHedge Fund است.
عملکرد هج فاند ارزدیجیتال به گونه ایی است که از ارزهای دیجیتال برای جایگزین کردن داراییها استفاده میگردد. در ادامه مطالب عملکرد و معایب هج فاند را مطرح و اشاره شد که این صندوق پوششی پر ریسک چه خطراتی به همراه دارد.